ZAŽÍVACÍ POTÍŽE
Hlísti (askaridy ap.)
Richter Johan - Léčení ovocem a zeleninou
používá se extrakt (rozmačkanou cibuli zalijeme 250 ml vody, nechá se stát přes noc, užívá se nalačno 3- 4 dny, uchováváme v chladu)
Zkažený žaludek
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Nedostatečné strávení špatně sestaveného jídla. Dále může vzniknout, jestliže jíme pod vlivem stresu, strachu nebo starostí.
citron (se sklenicí horké vody)
300 g karotka, 200 g špenát
karotka
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g...
Zánět tlustého střeva
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Zánět tlustého střeva důsledkem zácpy a duševní a tělesné nervozity, který přeruší zažívací proces. Obyčejně je příčina v nedostatku živé, organické výživy pro nerušenou funkci střeva. Vařená strava je složena z mrtvých molekul, které nemohou...
Tyfoid
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Nemoc připomínající svými příznaky tyfus, způsobená nedostatkem určitých organických látek, takže se bakterie mohou narušeně rozmnožovat. Choroba je provázena horečkou a břišními symptomy.
300 g karotka, 200 g špenát
300 g karotka, 100 g červená...
Žlučníkové potíže
Nápoj na posílení činnosti jater a žlučníku – 3x denně po dobu 6 týdnů pijeme smoothie
1 dl čerstvé řepové šťávy
1 dl mrkvové šťávy
1 lžíci citronové šťávy
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Žlučníkové choroby
Následky nedokonalého trávení tuků a nadměrného kvašení, které...
Překyselení
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Otrava těla, obyčejně následek v tlustém střevě přetrvávajících odpadových a rozkladových produktů. Jedná se o následky tradiční výživy, která je složena převážně ze škrobů, cukni a masa. Je nerozumné a krátkozraké užívat natron nebo tablety proti...
Pálení žáhy
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Intenzivně pálivý pocit způsobený nadměrným množstvím žaludeční kyseliny (kyseliny solné) nebo jiných trávicích šťáv. Příčinou jsou špatně sestavená jídla a jejich kvašení nebo zahnívání.
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g okurka
300 g...
Otylost
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Nadměrná tvorba tukové tkáně na základě konzumace velkého množství potravin (zvláště škrobových a cukrových výrobků) v nesprávné, nesnášející se kombinaci. Někdy je způsobena špatnou funkcí žláz.
300 g karotka, 200 g špenát
karotka
špenát
300 g...
Křeče
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Křeče v oblasti střev jsou nejčastěji zaviněny plynatostí, vznikající nesprávnou kombinací jídel. Svalové křeče jsou obyčejně vysvětlitelné vysokým nahromaděním kyseliny močové.
300 g karotka, 200 g špenát
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g...
Katar
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Velké zahlenění sliznic jako následek neschopnosti těla přijmout mléko a koncentrovanou potravu ze škrobů.
300 g karotka, 200 g špenát
šťáva z 1 citronu na 100 g postrouhaného nevymačkaného křenu
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g...