PORUCHY METABOLISMU
Struma
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Zvětšení štítné žlázy následkem nedostatku organického jodu v potravě. Užívání chemického jodu nebo chemicky vyrobeného jodidu draselného škodí tělu, protože jsou oba anorganické a dříve nebo později mohou vést k usazeninám. Nejlepší organický jod...
Toxémie
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Otrava buď nadměrným nahromaděním odpadu vlastních tělových buněk nebo konečných produktů výměny látkové nebo odpadu zažívacího ústrojí.
Všechno vede k překyselení organizmu (viz také Dr. John H. Tilden Toxémií začínají všechny choroby).
300 g...
Otrava potravinami (botulismus)
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Bakterie botulismu vyloučí smrtící jed, jestliže je zvolna horkem usmrcována, právě tak jako tchoř vystříkne svoji dobře známou tekutinu, jestliže je drážděn. Tento smrtící jed je často v konzervách, jestliže nebyly bakterie při zpracování...
Nádory
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Nádory:
mozkové
kostní
jater
dělohy
Bujení tkáně na základě nedostatku organických elementů při nadměrné spotřebě koncentrované anorganické potravy, převážně moučných výrobků.
Spolupříčinou je destruktivní, negativní duševní naladění, jako...
Skorbut (kurděje)
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Následek jednostranné výživy s nedostatkem organických látek a vitaminu C.
300 g karotka, 200 g špenát
špenát
320 g karotka, 20 g celer, 60 g petržel, 100 g špenát
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g okurka
350 g karotka, 100 g červená...
Rakovina
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Skupiny nebo hnízda epitelových buněk, které jsou téměř vyhladovělé, protože jim chybí organická potrava. Překotně rostou při konzumaci koncentrovaných škrobových výrobků a masa. Přečtěte si kapitolu o karotkové šťávě, kde je v hrubých rysech...
Nedostatek kyslíku
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Nedostatečná asimilace kyslíku pro nedostatek organického železa v těle.
300 g karotka, 200 g špenát
300 g karotka, 100 g červená řepa, 100 g okurka
300 g karotka, 200 g celer
350 g karotka, 150 g řapíkatý celer
300 g karotka, 100 g...
Maltézská horečka
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Jedna z mnohých metod, kterou používá příroda, aby spálila odpadové látky v těle. V tomto případě jsou, obrazně řečeno, topiči bakterie, které jsou
aktivní při rozkladu odpadu a zvedají tělesnou teplotu buď v intervalech nebo kontinuitně. Žádný...
Malárie
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Chorobné následky nečisté krve, nadměrného množství rozpadlých látek v těle a pobytu v atmosféře se špatným a nezdravým vzduchem, které umožní
zvířecím parazitům a bakteriím usadit se, prospívat a rozmnožovat se v těle. Zatímco se tělo sytí...
Hodgkinova nemoc
Walker Norman - Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Otok lymfatických uzlin a mandlí v bezprostředním spojení s poruchami sleziny. Následek nedostatečné, nevyvážené výživy. Po rentgenovém nebo radiovém ozáření, jehož účinek je pro člověka nezvládnutelný, nezbývá skoro žádná naděje: To platí i pro...