Klíčkování
Tabulka s časovým rozpisem nakličování
Základní pravidlo nakličování:
	semínka přebrat a důkladně propláchnout
	nechat namočené 8-12 hodin - já nechávám přes noc
	propláchnout, vodu vylít a nechat semínka jen navlhlé
	každých 8-12 hodin propláchnout
	Třed sklizní důkladně propláchnout (v této chvíli nevadí, pokud se klíčky mechanicky...
                          
                                     
        Recepty s klíčky munga
ŠPENÁTOVÝ SALÁT
Tenhle salát je naprosto famózní. Už je mezi TOPkami :)
	šálek špenátu
	4 žampiony
	1/2 šálku naklíčeného munga
	kousek červené cibule...
	lněnky
	štáva z 1/2 citronu
	lžíce konopného oleje
	inspirováno Ann Wigmore - Klíčení rostlin
	 
	V původním receptu jsou uvedeny obilné křupky -...
                          
                                     
        JABLÍČKOVÉ CHLEBÍČKY S MUNGEM aneb JEDNOHUBKY PRO OBRY
	1 jablko sladké (nejlépe Golden Delicious)
	polníček
	klíčky z munga (třídenní)
	brusinky
Polovinu chlebíčků pokapat agávovým sirupem. Druhou polovinu dozdobit pistáciovým tvarohem (hodně husté mléko z pistáciových ořechů - skoro drť - matcha prášek a agávový sirup)
                          
                                     
        Recepty s klíčky čočky
VALENTÝNSKÝ SALÁTEK
	1 jablko (kyselejšího typu)
	kousek červené řepy
	1/2 šálku hroznového vína
	2 lžíce šťávy z citronu a 2 lžíce šťávy z řepy...
	čočkové klíčky
                          
                                     
        Recepty s klíčky pšenice
Salát s červenou pšenicí
	
		
			1 mladá mrkev i s natí
			1 menší vodnice
			několik ředkviček...
			naklíčená červená pšenice
		
		
			DIP:
			
				šálek naklíčené červené pšenice (bez kořínků)
				mladá cibulka (spodní bílé části ze 3 cibulek
				šťáva 1/2 citronu
				himalajská sůl
			
		
	
Dip je hodně silný,...
                          
                                     
        Recepty s různými klíčky
Okurkové jednohubky II.
1/2 salátové okurky
mrkvová pomazánka:
	hrst jakýchkoliv klíčků
	1 mrkev
	2 lžíce řeřichy
	1 lžíce citronové šťávy
	1 lžíce medu
na ozdobu: řeřicha a černé olivy